Agdersveis vant storkontrakt med Telia på mobilmaster - Otterlei Group
18121
post-template-default,single,single-post,postid-18121,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Foto: Telia Towers

Agdersveis vant storkontrakt med Telia på mobilmaster

Foto: Telia Towers

Agdersveis i Arendal har sikret seg en tre-årig kontrakt på leveranser av nye mobilmaster til Telia over hele Norge. Avtalen er verdt over 20 millioner kroner.

Agdersveis får dermed en svært viktig rolle i utbyggingen av det nye 5G-nettet som Telia har ambisjoner om å være ledende på i Norge. Mastene bygges i galvanisert stål og vil være inntil 50 meter høye.

– Dette er den største enkeltavtalen Agdersveis noensinne har gjort. I 2022 har vi budsjettert for å doble omsetningen i Norge, og denne avtalen bidrar til at vi ligger godt an til å nå det målet, sier daglig leder Kjell Inge Askeland i Agdersveis.

Telia Towers Norway AS, som er selskapet leverandøravtalen er inngått med, er fornøyd med at den omfattende anbudsrunden endte med å velge Agdersveis som selskapets hovedleverandør av telekommaster.

– Vi setter stor pris på å inngå avtale med en norsk leverandør som vil levere i henhold til våre spesifikasjoner og kvalitetskrav. Vi ser frem til et langsiktig og godt samarbeid med Agdersveis som gjør oss i stand til å bygge ut nye master i henhold til våre planer de neste årene, uttaler selskapet.

Telekom-sektoren har lenge vært et viktig satsingsområde for Arendals-bedriften, men inntil nå har det først og fremst vært festeanordninger for mobilmaster og antenner som har vært hovedproduktet. Telia-kontrakten om produksjon av selve mastene er derfor et viktig gjennombrudd innenfor et nytt produktområde for Agdersveis.

– Mastene blir bygd i fem meter lange seksjoner. De blir montert og satt sammen på sitene der mastene skal stå. I stor grad vil det være helikoptre som brukes i forbindelse med monteringsarbeidet. Vi får også ansvar for mellomlagring av mastene, og sannsynligvis vil dette skje i Arendal, sier Kjell Inge Askeland.

Selve produksjonen vil skje hos Agdersveis sin datterbedrift UAB Rokvelas i Litauen. Denne fabrikken har 58 medarbeidere og de eksporterer store deler av sin produksjon til blant annet Sverige, Danmark, Belgia og Tyskland – i tillegg til Norge.

- Vi har jobbet lenge med denne kontrakten, og er svært fornøyd med å ha blitt valgt i tøff konkurranse med flere andre leverandører. Jeg tror det har vært veldig viktig at produksjonen vil skje ved vår egen fabrikk, samtidig som vi også har vært konkurransedyktige på pris, sier Askeland..

Agdersveis AS er heleid av Otterlei Industries AS, et selskap i Otterlei Group-konsernet.