Arendals Bryggeri satser internasjonalt med produksjon av Pure Norway Water - Otterlei Group
18059
post-template-default,single,single-post,postid-18059,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Arendals Bryggeri satser internasjonalt med produksjon av Pure Norway Water

I Arendals Bryggeri er det klart for tapping av et nytt produkt.

– Dette er nok det første bryggeriet i Norden som tapper stillvann på boks. Med blant annet dansk hjelp, har vi klart å skape et mottrykk i boksene som man ellers får i øl og kullsyre-produkter, for å hindre at vannproduktet blir slapt. Løsningen ble nitrogen, sier Øystein Frustøl, gründer og medeier i Pure Norway Water.

Selskapet har allerede avtale om leveranse fra bryggeriet til India og USA. Også norske aktører har meldt sin interesse.

– Det blir derfor også lansering i Norge i første kvartal 2022. Vi har skrevet distribusjonsavtale med Brewery International, og produktene er blant annet listet hos Norgesgruppen, sier Frustøl, som i hovedsak satser på eksport av produktet.

Jan Sigurd Otterlei er hovedaksjonær i Arendals Bryggeri og har som mål å bygge opp selskapet med egne og andres produkter av øl, mineralvann og vann.

– Vi har konsesjon på å produsere 100 millioner liter i året. Det er nesten ti ganger mer enn det vi klarer i år, sier Otterlei.

Bryggeriet med i underkant av 40 ansatte, skal rustes kraftig opp.

– Vi skal investere en ny produksjonslinje som vil koste mellom 50 til 60 millioner kroner og skal med det øke produksjonen til mellom 40 og 50 millioner liter i året. Infrastrukturen med vanntilførsel og avløp er på plass, så dette skal vi håndtere. Mye av veksten skal skje gjennom leieproduksjon som vi eksempelvis i dag gjør overfor Norgesgruppen og Pure Norway Water, sier Otterlei.

Gründeren legger til at de har de første aluminiumsboksene med norsk vann er allerede klare for å sendes ut av landet fra bryggeriet i Arendal.

Fra Dagens Næringsliv 27. desember 2021

Les hele artiklen fra Dagens Næringsliv her.