Arendals Bryggeri satser internasjonalt med produksjon av Pure Norway Water - Otterlei Group
18059
post-template-default,single,single-post,postid-18059,single-format-standard,bridge-core-3.3.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.8.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-8.3,vc_responsive

Arendals Bryggeri satser internasjonalt med produksjon av Pure Norway Water

I Arendals Bryggeri er det klart for tapping av et nytt produkt.

– Dette er nok det første bryggeriet i Norden som tapper stillvann på boks. Med blant annet dansk hjelp, har vi klart å skape et mottrykk i boksene som man ellers får i øl og kullsyre-produkter, for å hindre at vannproduktet blir slapt. Løsningen ble nitrogen, sier Øystein Frustøl, gründer og medeier i Pure Norway Water.

Selskapet har allerede avtale om leveranse fra bryggeriet til India og USA. Også norske aktører har meldt sin interesse.

– Det blir derfor også lansering i Norge i første kvartal 2022. Vi har skrevet distribusjonsavtale med Brewery International, og produktene er blant annet listet hos Norgesgruppen, sier Frustøl, som i hovedsak satser på eksport av produktet.

Jan Sigurd Otterlei er hovedaksjonær i Arendals Bryggeri og har som mål å bygge opp selskapet med egne og andres produkter av øl, mineralvann og vann.

– Vi har konsesjon på å produsere 100 millioner liter i året. Det er nesten ti ganger mer enn det vi klarer i år, sier Otterlei.

Bryggeriet med i underkant av 40 ansatte, skal rustes kraftig opp.

– Vi skal investere en ny produksjonslinje som vil koste mellom 50 til 60 millioner kroner og skal med det øke produksjonen til mellom 40 og 50 millioner liter i året. Infrastrukturen med vanntilførsel og avløp er på plass, så dette skal vi håndtere. Mye av veksten skal skje gjennom leieproduksjon som vi eksempelvis i dag gjør overfor Norgesgruppen og Pure Norway Water, sier Otterlei.

Gründeren legger til at de har de første aluminiumsboksene med norsk vann er allerede klare for å sendes ut av landet fra bryggeriet i Arendal.

Fra Dagens Næringsliv 27. desember 2021

Les hele artiklen fra Dagens Næringsliv her.



Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Noen er nødvendige, mens andre hjelper oss med analyse og tilpasning. Du kan når som helst justere innstillingene dine. Les vår personvernerklæring for mer informasjon.

Godta alle Godta kun påkrevde